Istorie :)

Cercetarile arata ca manichiura exista de cel putin 4000 de ani.

In China anului 3000 i.H. – aflam dintr-un manuscris din timpul Dinastiei Ming – culoarea unghiilor reflecta statutul social, rosul si negrul fiind culorile ce indicau regalitatea. Acele vopsele – nu putem vorbi de oje – aveau in compozitie ceara, albus de ou, gelatina.

In timpul dinastiei Chou culorile argintiu si auriu au reprezentat sangele regal. Femeile mai simle aveau voie sa foloseasca oja de culoare deschisa sau transparenta. Folosirea ojelelor de culoare “regala” a fost pedepsita cu moartea.

Primele saloane de infrumusetare au aparut in anii 1800.

In 1830 dr. Sitts descopera batul de portocal, instrument ce a fost de folosit si de catre dentisti.
1910 – se inventeaza pila pentru unghii.

1920 – in loc de ojele de culoare deschisa, apar unghii vopsite cu roz inchis

1930 – Charlie Revlon introduce pe piata oja rosie

1938 - descoperirea lacului de baza

1952 – apar in SUA unghiile false: tipsurile

1970 – apare prima versiune a materialelor acrilice, unghiile intarite cu portelan

1979 – apar polimeri pentru modelarea, construirea unghiilor – portelan

1980 – apare la moda lacuitul frantuzesc

1980 – apar gelurile

1990 – apar serviciile de manichiura (pedichiura) SPA

1995 – apare o noua versiune a acryl-ului

2003 – apar materialele acrilice si pe baza de gel, pentru prelungirea patului unghiei (materiale de camuflaj)

2004 – apar geluri care nu contin resturi acrilice, respectiv sunt hipoalergenici

Maini

Cum si de ce sa renunti la obiceiul de a-ti roade unghiile

In copilarie, cand te simteai nebagata in seama, era de ajuns sa-ti rozi unghiile pentru a atrage atentia parintilor tai. Mai tarziu, gestul era chiar dragut. Cumva, pareai chiar sexy si un pic rebela, doar nu respectai canoanele, ca restul lumii.
Numai ca vremea a trecut, iar tu te-ai potcovit cu acest obicei cumplit. De ce cumplit? Motivele sunt deloc putine.
In primul rand ca unghiile, degetele si intreaga ta mana va arata urat.
In al doilea rand, faci rau chiar si dintilor tai, putand sa ajungi pana intr-acolo incat sa-i deformezi. Afla ca sub unghii este locul preferat al bacteriilor extreme de periculoase, precum stafilococii. Cu siguranta n-ai vrea sa mananci asa ceva.
Plan de bataie pe termen scurt

Du-te si lasa o specialista sa-ti faca manichiura, la fiecare doua sau trei saptamani.
Pentru ca vor arata deosebit, te vei gandi de doua ori inainte de a musca din nou din ele. In plus, e posibil sa-ti amintesti subit si cat ai platit pentru a avea o asemenea manichiura.
Exista si numeroase solutii care te pot ajuta sa scapi de rontaitul unghiilor.
Formula eficientă, rezistentă la apă a preparatului ajută la izbăvirea obiceiului de a roade unghiile şi linge degetele. In general acestea sunt hipoalergice cu aditivi naturali, absolut inofensivi permite administrarea produsului atât copiilor cât şi celor maturi. Gustul amărui al produsului este atât de neplăcut încât puţini dintre maturi sau copii vor dori să revină la obicei. Preparatul este invizibil la aplicarea pe unghie şi cuticulă iar efectul de îngălbenire este exclus. Produsul este rezistent la apă şi detergenţi şi este eficient pe parcursul întregii zile. Tratamentul este prevăzut pentru câteva săptămâni, până la crearea unui reflex de repulsie faţă de acest obicei.

Mod de utilizare: Se aplică pe unghiile curate de câteva ori pe zi, preferabil pe vârful lamei unghiei.

Plan de bataie pe termen lung

Rosul unghiilor se numeşte în termeni medicali onicofagie
Onicofagia este de fapt o strategie primară de a face faţă tensiunilor provocate de presiunile venite din exterior, o modalitate involuntară, inconştientă de descărcare a tensiunilor cauzate de stres, anxietate sau agresivitate reprimată
Cei care îşi rod unghiile intră în contact cu tot felul de microbi care le pot provoca infecţii digestive, herpes, dar şi afecţiuni grave ale ficatului, cum este hepatita virală de tip A.
Pana ce specialistul va descoperi motivul din spatele acestui obicei, da-te cu crema pe cuticule, pentru a ajuta unghiile sa capete un aspect cat mai apropiat de ce firesc, si cauta sa ai la indemana intotdeauna o gustare sanatoasa, cum ar fi un mar, un morcov, pentru a-ti satisface nevoia de a rontai.

În Olanda există un spital de onicofagie

Considerată o boală extrem de periculoasă, onicofagia poate fi tratată într-un centru special deschis în localitatea olandeză Venlo. Specialiştii Institutului de Onicofagie Patologică au descoperit un tratamentminune, reuşind să vindece peste 98% din cazuri.
Acesta constă în montarea pe mâini a unui dispozitiv special care împiedică introducerea degetelor în gură, dar permite desfăşurarea activităţilor zilnice. În perioada spitalizării, bolnavii primesc şi consiliere psihologică.

Tratament naturist manichiura pentru maini reci

Foarte multe persoane se plang de faptul ca au in permanenta mainile reci. Cauza fiind de cele ma multe ori o circulatie proasta a sangelui.
Un bun tratament naturist pentru aceasta afectiune sunt baile cu infuzie de obligeana.
Radacinile de obligeana se adauga in apa rece si se lasa sa stea peste noapte. Dimineata se da amestecul in clocot si se lasa cinci minute in repaos.
Dupa aceea se pune fiertura intr-un castron si se baga mainile timp de 20 de minute. Se recomanda sa fie cat mai fierbinte.
Un alt tratament pentru mainile reci este masajul cu un amestec de ulei de rozmarin si ulei de piper negru, cate 3 picaturi si 1 lingura de ulei de migdale sau de masline. Amestecul acesta se incalzeste usor inainte si se maseaza bine mainile si incheieturile.
La fel de folositoare pot fi comprsele alternate cu apa calda si rece, cele calde fiind tinute de 3 ori mai mult decat cele calde. Asemenea dusurilor scotiene acesta metoda pune sagele in miscare incalzind mainile